Продължава демонтажът на Паметника на Съветската армия в Княжеската градина

...
Продължава демонтажът на Паметника на Съветската армия в Княжеската градина
Коментари Харесай

Отрязаха и главата на съветския войн от Паметника на Съветската армия

Продължава демонтажът на Паметника на Съветската войска в Княжеската градина в центъра на София.

 

След като на 12 декември вечерта бе отрязана с флекс " ръката с шмайзера " от фигурата на руския войник, през днешния ден сутринта бе отрязана и главата на фигурата и свалена с кран.

 

Полицейското наличие в региона продължава, като режимът на защита денонощен. В непосредственост до момумента има построени КПП-та. Преместването на паметника ще коства към 260 хиляди лева, като в тази сума не влизат дейностите по реституция, оповестяват от общината.

 

Очаква се през днешния ден депутатите да изслушат министъра на културата и министъра на районното развиване за демонтажа на ПСА. Искането е на депутати от Българска социалистическа партия и " Възраждане ", съгласно които дейностите по премахването на монумента са противозаконни.

 

Народните представители упорстват за даване на повече информация за ориста на детайлите, които се демонтират, както и за средствата, които са предоставени за преместването и реставрацията им. Демонтирането на фигурите от паметника стартира във вторник. 

 

" Потресаващо безчовечие. Следващите глави за рязане са на двамата българи до него, нали? Майката и мъжа-работник. На бебето ще режете ли главата (пак)? Защото са неправилни българи. Между другото, някой да каже на флексмайсторите горе първо да обезобразяват лицата - смущаващо е да се гледа тази добра усмивка ", пише Nikolay Mihaylov във Facebook.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР