Продължава делото срещу 36-годишния турски гражданин Е. Кискин, който предложи

...
Продължава делото срещу 36-годишния турски гражданин Е. Кискин, който предложи
Коментари Харесай

Турчинът, “бутнал“ 200 лева подкуп на полицаи, искал да си плати акта на място

Продължава делото против 36-годишния турски жител Е. Кискин, който предложи 200 лв. рушвет на катаджии, с цел да не му сформират акт и да смъкват номерата на автомобила, който е карал без брошура.

На днешното съвещание в Окръжен Съд-Пловдив бяха разпитани очевидците, които са били на място по време на акцията на Министерство на вътрешните работи против пияни, дрогирани и неправоспособни водачи. Своите показания в правосъдната зала дадоха двамата служители на реда, на които е бил препоръчан подкупът и преводачът Кокев, инцидентно озовал се на мястото на закононарушението. Спътникът на Кискин, Раик не се яви в залата, защото сега се намира в Турция.

Разказите на катаджиите и спонтанния преводач не се различаваха значително от показанията, дадени по време на досъдебното произвеждане.

На 27 февруари предходната година, турският жител бил за известно време в България и работел в строителството. Кискин бил за няколко дни в квартирата на собствен съотечественик в Пловдив. По време на визитата си под тепетата, турчинът бил с приятеля си и се придвижвал с „ Опел Астра “ с български номера, макар, че нямал брошура.

По същото време в града се провеждала профилирана полицейска интервенция за възстановяване на сигурността на придвижване. Двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция лекия автомобил на ул. „ Георги Бенев “. Те поискали документите от лидера Кискин, само че той им дал единствено паспорта си, като по-късно станало ясно, че не има удостоверение за ръководство. По време на инспекцията се появил и преводачът Кокев, който по това време минавал с каруцата си. След като видял, че катаджиите и пасажерите в спрения автомобил не могат да се схванат, той отишъл при служителите на реда и предложил да превежда. След като станало ясно, че спътникът на Кискин има брошура, органите на реда му разрешили да отиде до квартирата, която била на близо, с цел да потърси свидетелството за ръководство на своя другар. След като се върнал, Раик обяснил, че не я намира и още веднъж отишъл до квартирата, с цел да търси на друго място. През това време катаджиите спрели и различен автомобил с немска регистрация, лидерът на който се оказал използвал опиати.

Междувременно Раик се върнал и дружно с приятеля си и преводачът Кокев чакали встрани. От показанията стана ясно, че Кискин изискал пари от приятеля си и ги дал на Кокев, който от своя страни отишъл и ги пуснал в патрулката. Преводачът твърди, че турците дали парите, с цел да си платят акта на място, въпреки в никакъв случай да не е ставала дума какъв брой тъкмо коства сходно нарушаване.

В правосъдната зала, служителите на реда няколко пъти обявиха, че няма процедура да се заплащат нарушавания на място и, че те не са хората, които дефинират размера на санкцията и това е казано и на нарушителите.

След като видели парите на седалката на патрулния автомобил, чиновниците на Министерство на вътрешните работи не взели подкупа и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. След идване на дознатели, специалисти и длъжностни лица, номерата на колата били свалени, а очевидците отведени в районното. Там бил формиран и акт на Кискин, който не е написан от нарушителя.

Тъй като обстановката още не е разяснена изцяло, магистратите взеха решение делото да продължи в края на месец март. Тогава и спътникът на Кискин ще бъде в България и ще бъде свикан да даде показания пред съда. Междувременно ще бъдат изискани аудио и видео записи от трите камери в патрулния автомобил.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР