Продължава дебатът между адвокатите и съда относно условията за освобождаване

...
Продължава дебатът между адвокатите и съда относно условията за освобождаване
Коментари Харесай

Ограниченията за Сам Банкман-Фрийд се затягат с наближаването на съдебния процес

Продължава дебатът сред юристите и съда по отношение на изискванията за освобождение под гаранция на създателя на FTX, Сам Банкман-Фрийд.

Според информацията юристите на младежа са сключили съглашение за освобождение под гаранция с американските прокурори, което му разрешава да остане вкъщи с избрани ограничавания за потребление на електронни устройства и приложения.

Споразумението към момента предстои на утвърждение от окръжния арбитър на Съединени американски щати, Люис Каплан, който следи делото на Банкман-Фрийд.

Освен това му е неразрешено да употребява смарт телефон с достъп до интернет или каквито и да било други приложения. Все отново той може да употребява главен преносим компютър с лимитирани функционалности, както и програмен продукт за наблюдаване на потребителската интензивност, гласовите повиквания и текстовите известия.

Родителите на младия бизнесмен също се съгласиха да лимитират устройствата си и подписаха клетвени заявления, в които дават обещание да не внасят неразрешени електронни устройства в домовете си. Ако има за нарушаване, Банкман-Фрийд би трябвало да даде устройствата си за инспекция.

Основателят на FTX е изправен пред правосъден развой на 2 октомври 2023 година за кражба на милиарди долари от средства на клиенти на FTX посредством неговия хедж фонд Alameda Research и за осъществяване на обилни противозаконни политически дарения.


 


Той не се призна за отговорен по осем обвинявания, които е допустимо да доведат до 115 години отнемане от независимост, в случай че бъде наказан.

През декември Банкман-Фрийд беше освободен под гаранция от $250 милиона, домакински арест, наблюдаване на местоположението и предаване на паспорта.

Твърди се обаче, че няколко дни по-късно той е осребрил почти $700,000 от крипто борса на Сейшелските острови. Банкман-Фрийд отхвърля да е взел участие в тази или в други транзакции, свързани с него или с FTX.

Въпреки че не му е наложена възбрана за достъп до Twitter, той не е деен в обществените медии.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР