Продължава дарителската вълназа лечебните заведения в страната. Две деца трогнаха

...
Продължава дарителската вълназа лечебните заведения в страната. Две деца трогнаха
Коментари Харесай

Две деца и Пеевски направиха дарения за болницата в Кърджали

Продължава дарителската вълназа лечебните заведения в страната . Две деца трогнаха с даренията си, сходно на баба Надие, която подари пенсията си от 240 лева за болничното заведение в Исперих.

Първокласникът от учебно заведение " Отец Паисий " Петър Стойев подари спестените си 85 лв. за лечебното заведение, а 14-годишна ученичка от същото учебно заведение даде стипендията си от 100 лв., заяви шефът на МБАЛ-Кърджали проф. доктор Тодор Черкезов.

Той посочи и огромния донор на болничното заведение - депутата Делян Пеевски , който подари респиратори, към този момент доставени за лекуването на най-тежките случаи.

С днешна дата Пеевски подари и 130 000 лв. за лечебното заведение , като 50 000 от тях са предопределени за хонорари на лекарите на първа линия в битката със болестта. Останалите дарени средства са за покупката на нужните защитни дрехи, проби и инсталация. В МБАЛ-Кърджали сега се лекуват четирима пациенти, а петият към този момент е изписан. Един от приетите в болница с ковид е в тежко положение, сподели шефът на болничното заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР