Продължава дарителската акция и помощта за семейството Блага и Иван

...
Продължава дарителската акция и помощта за семейството Блага и Иван
Коментари Харесай

Семейството, чиято ферма за кози изгоря от мълния, очаква фургон

Продължава дарителската акция и помощта за фамилията Блага и Иван Сунгарски , чиято от паднала гръмотевица преди седмица. Информацията е на кметът на кюстендилското с. Слокощица Венера Илиева , представена от БНР.

Очаква се общинският съвет в Кюстендил да гласоподава и избрана сума , която да е в помощ за възобновяване на къщата и изгорялата плантация, добави тя.

При пожара, породен от гръмотевица, изгоряха над 60 кози и ярета, над 30 кокошки, пуйки и петте кучета-пазачи. Пламъкът обхвана и всички спестявания на Блага и Иван.

Двамата започнаха да възвръщат обекта незабавно. Разчитат и на доброволци. И в неделния ден техни родственици помагаха. В почистването взе участие и кметът на Слокощица Венера Илиева. Тя изясни, че е поставила и дарителски кутии в селото. " В банката не съм ходила. Имаше, в този момент не знам какво се случва, дали има нещо. Те са дали обещание да гласоподават на общински съвет за финансова помощ ", сподели Илиева.

Кметът увери, че от горското стопанство чакат материал. Очаква се и фургон, където да се настани фамилията.

" Обаждат се хора за мебели - печки, хладилници да дарят, само че то би трябвало да се оправи, с цел да има къде да се сложат ", добави кметът.
 60 животни починаха при гръмотевица в Кюстендилско
60 животни починаха при гръмотевица в Кюстендилско

Няма потърпевши хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР