Продължава да се увеличава интересът на жителите на област Враца

...
Продължава да се увеличава интересът на жителите на област Враца
Коментари Харесай

Втори ден във Враца поставят повече от 900 ваксини срещу коронавирус

Продължава да се усилва ползата на жителите на област Враца към имунизирането и реваксинирането против COVID-19, като във всеки от последните два дни са сложени повече от 900 дози ваксини, оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29616
Рекордният брой имунизирани е реализиран на 5 януари - 912 дози, а на идващия ден те са с 10 по-малко. Около две трети от поставените дози са бустерни, но и първите сложени дози не са по-малко от 150, прецизират от здравната ревизия. Само преди месец искащите да се имунизират не превишаваха приблизително 200 души дневно.

Вчера към този момент е имунизирана първата група от деца под 12 години в профилирания имунизационен кабинет във Враца, оповестиха за Българска телеграфна агенция от кабинета, който се намира в " Нов медицински център ".

Данните на РЗИ сочат, че до 6 януари общо поставените дози от другите типове ваксини са съвсем 80 000, само че със приключена имунизация са малко над 43 000 поданици на област Враца. Реваксинирани, или с сложена трета или бустерна доза, са 7056.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29616  Румъния понижава периода на карантината и изолацията Румъния понижава периода на карантината и изолацията  12 общински пункта за имунизация против COVID-19 през уикенда 12 общински пункта за имунизация против COVID-19 през уикенда  Близо 5000 дози от имунизацията на Близо 5000 дози от имунизацията на " АстраЗенека " дойдоха у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР