Продължава да се увеличава броят на заразените с коронавирус в

...
Продължава да се увеличава броят на заразените с коронавирус в
Коментари Харесай

Расте броят на заразените с COVID-19 в Русия

Продължава да се усилва броят на инфектираните с ковид в Русия, 80% от легловия фонд в лечебните заведения в страната е напълнен, а Министерството на здравеопазването позволи клиничните проучвания върху хора на трета съветска ваксина против инфекцията.

За четвърти следващ ден броят на инфектираните с ковид надвишава 6000 души. Расте се и коефициентът на разпространяване на болестта – от 0.8 преди месец до над единица сега.

Кандидатът на медицинските науки Кирил Маслиев увери, че легловият фонд бързо може да бъде повишен, в случай че се наложи: "В случай на нужда, ще бъде възобновен размерът на медицински услуги в лечебните заведения и клиниките, които бяха препрофилирани през май за задачите на лекуването на коронавирусната зараза и по-късно бяха върната към нормалната си клинична активност. Необходимият запас в действителност е налице ".

Същевременно министерството на опазването на здравето позволи клиничните проучвания върху хора на трета съветска ваксина против COVI-19, която се създава във Федералния теоретичен център „ Чумаков “ на Руската академия на науките. Ваксината ще бъде сложена на 3000 души в Санкт Петербург, Киров и Новосибирск. В по-напреднал етап на клиничните проучвания са имунизациите на Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология "Гамалея " и на Новосибирския теоретичен център по вирусология и биотехнология "Вектор ".

Вирусологът Виталий Зверев е на мнение, че е прекомерно рано да се съди за успеваемостта и сигурността и на трите ваксини: "Изследванията не са приключени и към момента не са изучени всички вероятни нежелателни резултати ".

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР