Продължава да се покачва напрежението в Скопие. Хората недоволстват срещу ...

Продължава да се покачва напрежението в Скопие. Хората недоволстват срещу

Напрежението в Скопие ескалира, стрелба с пистолет на протеста

Продължава да се повишава напрежението в Скопие. Хората недоволстват против френското предложение за евроинтеграцията на Северна Македония. На няколко пъти се стигна до ескалация на напрежението. Няколко бомбички полетяха към македонския парламент, предава. Още по темата6 юли 2022 21:26256 юли 2022 06:20232

40-годишен мъж стрелял с револвер във въздуха, до момента в който протестиращите са се придвижвали от постройката на държавното управление към Министерството на външните работи. Арестуваният е в полицейското ръководство, а на мястото са открити гилзи.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски написа във Фейсбук, публикувайки фотография от случилото се, че това е индивидът, който е трябвало да извърши нападение против него.

България ще реагира против езика на омразата по време на митингите в Северна Македония. Това съобщи външният министър в оставка Теодора Генчовска. Ще бъде пратена протестна нота и ще бъде извикан за пояснения краткотрайно ръководещият посолството в София, изясни Генчовска.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg