Продължава да съществува реален риск от ново руско нахлуване в

...
Продължава да съществува реален риск от ново руско нахлуване в
Коментари Харесай

Столтенберг: Съществува риск от реален конфликт в Украйна

Продължава да съществува действителен риск от ново съветско навлизане в Украйна, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на изключителната среща на външните министри на страните от алианса. Той акцентира, че Съединени американски щати няма да вземат решения за европейската сигурност без Европа на масата.

" Рискът от спор е действителен. Агресивните дейности на Русия съществено подкопават реда на сигурност в Европа ", съобщи Столтенберг след съвещанието.
Чавушоглу и Столтенберг разговаряха преди съвета НАТО-Русия
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг организираха телефонен диалог,...
Прочети повече
НАТО има подготвеност да чуе опасенията на Русия по въпросите на сигурността, само че разчита, че Москва също ще обърне внимание на терзанията на страните от алианса, сподели още той.

По тематиката се изрече и външният министър на Германия Аналена Бербок, която съобщи, че разговор сред НАТО и Русия може да има само в границите на главните правила на европейската система за сигурност.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР