Продължава да расте черната статистика на катастрофите, информира Нова тв.

...
Продължава да расте черната статистика на катастрофите, информира Нова тв.
Коментари Харесай

Расте броят на катастрофите и жертвите на пътя


Продължава да пораства черната статистика на злополуките, осведоми Нова тв. Близо 6070 са те за последната година, което е с 361 повече от 2020. Увеличил се е и броят на жертвите на пътя - 557 за предходната година против 446 за 2020.

„ Направихме проучване, че има директна взаимозависимост сред корупцията в дадена страна и смъртните случаи на пътя”, съобщи Богдан Милчев, някогашен началник на КАТ-София и шеф на Института по пътна сигурност.

„ Шофьорите в България позволяват повече неточности, само че те са провокирани от пътните условия”, счита Милчев. Според него един от проблемите е пътната маркировка. Друг проблем са пътните знаци.

„ Липсващите или погрешно сложени знаци, карат водачите да импровизират на пътя”, разяснява Милчев. На трето място, съгласно него, са мантинелите. „ Вместо да ни защищават, постоянно имат различен ефект”, счита пътният специалист.

„ Ще разберем дали нещата ще се оправят, в случай че министърът допусне извънсистемния надзор. Това значи всички специалисти да упражняват надзор и върху ремонтите, и върху проблемите, свързани с пътищата”, съобщи Богдан Милчев.

„ Аспаруховият мост е в сериозно положение от позиция на сигурността. Друг рисков път е Самоковско шосе, където падат непрекъснато камъни. По наши данни към 1500 са местата, в които би трябвало да се налеят няколко милиарда, с цел да не умират хора”, съобщи Богдан Милчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР