Продължава да расте броят на жертвите от снеговалежите в САЩ.

...
Продължава да расте броят на жертвите от снеговалежите в САЩ.
Коментари Харесай

Продължава да расте броят на жертвите от снеговалежите в САЩ

Продължава да пораства броят на жертвите от снеговалежите в Съединени американски щати. Десетки са умрелите, откакто зимната стихия докара до ниски температури и изобилен снеговалеж, който блокира пътищата. В щата Ню Йорк, където ситуацията е най-тежко, избавителните екипи не престават да работят, само че евентуално броят на  жертвите ще продължи  да пораства, скъобщава БНР. 

Стотици бойци от Националната армия са изпратени да оказват помощ при избавителните интервенции в щата Ню Йорк. Щатската полиция е взела участие в над 500 спасявания до неделя, в това число и в израждането на бебе.

Изпълнителният шеф на окръг Ери Марк Полонкарц, където ситуацията е най-тежка, сподели, че броят на починалите в окръга евентуално ще надмине този от виелицата в Бъфало през 1977 година, когато са  загинали 30 души.

Кати Хочул -  губернаторът на щата Ню Йорк„ назова зимната стихия " виелицата на века “ и предизвести, че е прекомерно рано е да се разгласи, че опасността е отминала. Националната метеорологична работа предвижда още спомагателни към 35 см сняг. През нощта продължи да вали. Според Ггбернатора някои градове в западната част на щата са били затрупани с още от 0,75 см до 1 метър сняг през нощта.

Силният вятър, снегът и доста ниските температури постановиха анулацията на повече от 15 000 полета в Щатите през последните дни и  над 2 800 през днешния ден сутринта, оповестява БНР. Най-засегнати са летищата в Денвър, Атланта, Лас Вегас, Сиатъл, Балтимор и Чикаго, а летището в Бъфало остава затворено до сряда.

Вчера по обед по източното крайбрежие към момента имаше 50 000  абонати без ток. 

“Сърцето ми е с тези, които изгубиха близки в този празничен уикенд. Вие сте в моите и на Джил молебствия “, написа президентът Джо Байдън  в Twitter, като даде обещание финансова помощ за всички потърпевши.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР