Продължава да расте броят на жертвите на катастрофалното цунами в

...
Продължава да расте броят на жертвите на катастрофалното цунами в
Коментари Харесай

Расте броя на жертвите от цунамито в Индонезия, вече са над 220

Продължава да пораства броят на жертвите на пагубното цунами в региона на индонезийските острови Ява и Суматра. До момента се оповестява за над 220 починали и стотици потърпевши.

Вълната е била провокирана от вулканично изригване. Когато вълната връхлита курорта Танджунг-Лесунг, по това време концерт там изнасяла известна индонезийска рокгрупа. Часове по-късно, вокалистът на бандата Риефиан Фаджарсия разгласява прочувствено видео в " Инстаграм ", в което оповестява, че басистът и мениджърът на групата са починали, а брачната половинка му е изчезнала.

Местни поданици описват, че всичко се случило за секунди. " Бях у дома и гледах телевизия. Чух тътнеж, първо си помислих, че е вятърът. Отворих вратата и водата ме отнесе. Едвам съумях да се измъкна, цяло знамение е, че към момента съм жива ", показа очевидец на естественото злополучие.

Сред оживелите е и австралийски публицист. " Видяхме по какъв начин вълната опустошава хора, прекатурва коли и изкоренява дървета. Посетих няколко села, на всички места има известия за починали и за жалост броят на жертвите евентуално ще продължи да пораства ", съобщи Джеймс Масола.

Разрушени са стотици здания. Много пътища са блокирани, а това затруднява работата на избавителните екипи.

Властите признаха, че не са съумели да реагират в точния момент и предупредят за приближаващата вълна. Според специалисти, тя е била провокирана от подводни свлачища, образували се вследствие на изригването на вулкана Анак Кракатау.

Към момента няма данни за потърпевши или бедстващи българи. Това оповестиха от Министерството на външните работи. Нашите сънародници могат да се обръщат непрекъснато към посолството на в Джакарта на дежурния телефон за връзка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР