Продължава да расте броят на изчезналите след смъртоносното свлачище в

...
Продължава да расте броят на изчезналите след смъртоносното свлачище в
Коментари Харесай

Опасения за хиляди изчезнали след свлачището в Папуа Нова Гвинея

Продължава да пораства броят на изчезналите след смъртоносното свлачище в Папуа Нова Гвинея, опасенията са, че може починалите да са хиляди, заяви държавна организация, представена от Би Би Си.

Изпълняващият длъжността шеф на Националния център за бедствия в страната съобщи в писмо, че се притеснява, че повече от 2000 души са заровени живи при бедствието в петък (24 май).

Въпреки това е мъчно да се дефинира точната цифра на жертвите, а оценките варират в необятни граници, защото избавителните действия са затруднени от парчета, дълбоки 10 м. на някои места, както и неналичието на уместно съоръжение.

Досега са открити по-малко от десетина тела, а Организацията на обединените народи (ООН) дефинира броя на изчезналите на 670 души.

Припомняме, че сриването на планински скат рано сутринта в петък унищожи оживено село в провинция Енга, като вредите се простират на близо километър, оповестяват наблюдаващи.

“Осемнадесет членове на фамилията ми са заровени под отломките и почвата, върху която заставам. И още доста членове на фамилията в селото, които не мога да преброя ”, сподели тя пред осведомителна организация Ройтерс. “Благодаря на всички, които пристигнаха да ни оказват помощ. Но аз не мога да прибера телата, по тази причина заставам тук безпомощна ”.

Лидер на общността, който е посетил мястото, споделя пред Би Би Си, че локалните поданици усещат, че са оставени да се грижат сами за себе си. Те употребявали лопати и голи ръце, с цел да се опитат да изкопаят хората.

“Вече минаха съвсем три-четири дни, само че към момента не са открити (много) тела. Те към момента са покрити от свлачището и на хората им е доста мъчно да ги изкопаят - те приканват държавното управление за поддръжка и помощ ”, споделя Игнас Нембо в предаването " Newshour " на Би Би Си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР