Продължава да не е установено кой е разорал дюните до

...
Продължава да не е установено кой е разорал дюните до
Коментари Харесай

Все още не е ясно кой разора дюните до къмпинг Смокиня

Продължава да не е открито кой е разорал дюните до къмпинг „ Смокиня”. Предполага се, че булдозерите са изорали пясъка през последните дни.
Вчера екоинспекцията в Бургас извърши инспекция на място.
„ Останахме освен изумени, само че и възмутени с каква безочливост са унищожени естествени забележителности”, разяснява Тонка Атанасова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, пред bTV.
Природните забележителности се намират в предпазената територия „ Пясъчни дюни Каваци”. Извършителите на действието обаче към момента не са открити.
Към момента не е ясно дали дюните са в концесионната повърхност на концесионера. Имотът обаче фактически е обществена държавна благосъстоятелност – плажна линия, означи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.
Когато дюните са част от концесионната територия, върху тази част от плажа не могат да се слагат каравани, не може да се строи и да има заведения.
Още на следващия ден с геодезисти ще бъде направена нова инспекция.
Наказанието за унищожени дюни е по Закона за предпазените територии е от 1000 до 10 000 лева „ Ще бъдем безкомпромисни към извършителите”, безапелационна беше Тонка Атанасова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР