Продължава да има несигурност около изтеглянето на американските войски от

...
Продължава да има несигурност около изтеглянето на американските войски от
Коментари Харесай

Ердоган: Остава несигурността около изтеглянето на американсите войски от Сирия

Продължава да има неустановеност към изтеглянето на американските войски от Сирия. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган преди срещата си с съветския президент Владимир Путин, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В съветския курорт Сочи Ердоган сподели, че Турция желае да откри съгласуваност с Русия за плануваната зона за сигурност в Северна Сирия и добави, че сирийската териториална целокупност не може да бъде открита, до момента в който сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа не бъдат прогонени от региона.

„ Днес в Сочи ни следва да проведем четвъртата среща на върха на страните гаранти на процеса от Астана. Убеден съм, че ние ще можем да дадем нов подтик за нормализиране на ситуацията в Сирийската арабска република”, сподели от своя страна Путин на срещата с Ердоган.
Путин, Ердоган и Рохани се срещат в Сочи Те ще обсъдят спора в Сирия
Междувременно Русия предизвести Турция, че тя няма право да сътвори " зона за сигурност " в Сирия, без да получи единодушие от сирийския президент Башар Асад за това, заяви Ройтерс.

Предупреждението на Русия предвещава напрежение на тристранната среща за бъдещето на Сирия сред президентите на Русия, Турция и Иран Владимир Путин, Реджеп Тайип Ердоган и Хасан Рохани, която стартира през днешния ден в Сочи. Преди началото на срещата на въпрос за турския проект за зона за сигурност представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи: " Въпросът за наличието на боен контингент, който работи с мандат от трета страна на територията на суверенна страна, и по-конкретно на Сирия, би трябвало да бъде решен непосредствено от Дамаск ".

Кремъл също по този начин загатна недвусмислено, че търпението му към Турция по въпроса за съглашението за определяне на демилитаризирана зона в региона на Идлиб се изчерпва.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че Москва чака на практика дейности за Идлиб и загатна " продължаващото наличие на терористични групи там ". " Прилагането на решението за Идлиб е един от съставените елементи на нашата политика за стабилизиране на Сирия и за дефинитивно основаване на условия обстановката да се придвижи към политическо споразумяване ", сподели Песков и даде да се разбере, че Путин ще окаже напън върху Ердоган по въпроса по-късно през днешния ден.

(Използвани са материали на БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР