Продължава да е усложнена зимната обстановка на Балканите. На много

...
Продължава да е усложнена зимната обстановка на Балканите. На много
Коментари Харесай

Сняг блокира Балканите

Продължава да е усложнена зимната конюнктура на Балканите. На доста места минусовите температури са съчетани с ураганен вятър и доста сняг.

В Хърватия армията се включи в битката със снежната буря. В Румъния, Словения и Босна и Херцеговина също се натрупа дебела снежна завивка, пътищата са заледени. Снежната буря обхвана и Македония.

Българското министерство на външните работи предлага на всички, които ще пътуват за Хърватия, Словения, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия да отсрочат пътуванията си, или да потеглят на път готови.

В случай на неотложни пътувания Министерство на външните работи поучава жителите да се осведомят в детайли за настоящата метеорологична и пътна конюнктура за дестинацията на пътешестване, да следват прецизно инструкциите на локалните вла‎сти и напътствията на пътните знаци и да потеглят на път изцяло готови за напредване в зимни условия - зимни вериги за гумите, цялостен контейнер на автомобила, уместно топло облекло и мобилни апарати с изцяло заредени акумулатори. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР