продължава да е на първо място в Евросъюза по брой

...
продължава да е на първо място в Евросъюза по брой
Коментари Харесай

Над 202 600 Covid теста в Кипър за седмица, 385 - положителни

продължава да е преди всичко в Евросъюза по брой проби за на глава от популацията. За предходната седмица страната регистрира над 202 600 теста. От тях 385 са позитивните проби.
Извършените в Кипър проби през седмицата от 15 до 21 февруари са над 25 500 на 100 000 души население, като откритите при тях новозаразени устойчиво остават под 0.5% дневно, заяви Министерството на здравеопазването през днешния ден.
Процесът на в страната протича безпрепятствено, съгласно заложения в Националния проект за имунизации график, съобщи още здравното министерство.
До момента са имунизирани близо 57 000 души, или 6% от популацията. Обхванати са възрастните хора над 70 години, здравните експерти, стартира имунизирането на хората с разнообразни хронични болести.
 Англия: Спад на Covid хоспитализациите след имунизация Англия: Спад на Covid хоспитализациите след имунизация
Приемът в болница понижава доста до четвъртата седмица след първата доза ваксини против ковид на фирмите Pfizer/BioNTech и...
През идващия месец Кипър чака над 130 000 дози от трите лицензирани до момента ваксини, а през второто тримесечие на годината, от началото на април, страната ще получи към 2,5 пъти повече ваксини, в сравнение с до момента. Предвижда се с тях до края на март да бъдат ваксинирани към 240 000 души, а до края на юни получилите ваксина да станат към 600 000, уточни здравното министерство. Кипър е с население от към 880 000 души.
Масовото тестване, бързото следене на контактите и имунизацията са трите стълба на държавната тактика за ръководство на пандемията и последователно разпределяне на ограничаващите ограничения.
Очаква се държавното управление да разгласи в четвъртък третата фаза от проекта за по-нататъшно облекчение на коронавирусните ограничавания, след локдауна от януари, която ще стартира от 1 март.
При сегашните ограничения, които са в действие до 28 февруари, към момента не работят заведенията за хранене и други заведения за публично хранене, работят вечерен час и редица забрани за придвижване на хората и събирания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР