Продължава частичното бедствено положение в карловските села Богдан и Каравелово. Четвърти

...
Продължава частичното бедствено положение в карловските села Богдан и Каравелово. Четвърти
Коментари Харесай

Продължава частичното бедствено положение в селата Богдан и Каравелово

Продължава частичното бедствено състояние в карловските села Богдан и Каравелово. 

Четвърти ден тежка техника разчиства реките от наносите. Задаващите се нови превалявания обаче разсънват страха на хората бедствието да не се повтори още веднъж, оповестява NOVA. 

Ситуацията последователно се възстановява, само че все пак частичното бедствено състояние остава в действие. Нивото на водата е спаднало с 60 см, само че коритото на реката продължава да се цялостни с наноси от пясък, които водата носи от Средна гора. Затова тежката техника ще остане най-малко още 10 дни на терен, с цел да се избегне заплахата от ново злополучие. Утре се чакат нови превалявания.

Шумът на машините е единственото, което вдъхва успокоение на локалните поданици. Тежката техника е ситуирана в най-проблемните сектори в коритото на реката, от които изгребва наносите от пясък и укрепва пробойните в дигите. Опасността земна маса още веднъж да изпълни реката към този момент остава.

" Този развой за жалост не може да бъде спрян, защото в горната част на течението на реката има много наноси, които са в резултат на изобилните и поройни превалявания, които предизвикаха това злополучие на 2 септември ", споделя зам.-кметът на община Карлово Николай Цветков.

Милиони кубически метри пясък и пръст сега висят  от деретата в Балкана. В сряда ще стане ясно дали страната ще  позволи в горския фонд да влезе техника, за  да разчисти насъбраните наноси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР