Продължава борбата с водното бедствие, което удари Южното Черноморие. Тази

...
Продължава борбата с водното бедствие, което удари Южното Черноморие. Тази
Коментари Харесай

След водния ад по Черноморието – какви са щетите

Продължава битката с водното злополучие, което удари Южното Черноморие. Тази заран екипите още веднъж ще тръгнат на обход, както за разказване на вредите, по този начин и за претършуване на морето. В помощ на потърпевшите страната даде обещание да отпусне по 1512 лева за вреди по парцели и до 2500 лева за развалени уреди.

Все още има разрушени пътища. Образувано е досъдебно произвеждане за бедствието, което взе 4 жертви, показва NOVA.

Остава възбраната за пиянство на вода от водопровода, както и за къпане в морето.

Електричеството на множеството места е възобновено, като се изключи ниските точки, където към момента има каравани и бунгала под вода.

Предстои построяването на краткотраен мост северно от къмпинг „ Нестинарка ”.

Продължава извозването на краткотрайното оборудване, съобщи инж. Митко Порязов, шеф ОПУ-Бургас. След това ще бъде бутнат остарелият и на негово място ще бъде построен нов, по-стабилен, изясни още той.

По краткотрайния мост ще има ограничавания в скоростта и товароподемността на преминаващите.

Отворен е пътят сред Синеморец и Ахтопол. Всички обитаеми места са проходими, има достъп. Продължават обследванията, изясни още инж. Порязов.

В село Кости хората се оплакват, че при всеки по-силен дъжд има проблеми.

„ Кметът каквото може направи, малко пари като провиснал. Преди имаше 4 моста, в този момент няма. Дерето желае повсеместен ремонт, стените да се издигнат нагоре, да се постави мост ”, описа Димитър.

„ Със сигурност ще се направи дерето. Има средства - над 1,5 милиона лв. са отпуснати. Единственият проблем е с публичните поръчки. На 5-и трябваше да бъде подписан договорът. Но още веднъж има обжалване ”, сподели кметът на селото Антон Ангелов.

По време на приливната вълна Композиторът Ясен Козев е бил в и Царево, и на „ Арапя ” и е станал очевидец на наводненията.

„ Събудих се в 6:30 ч. Нямаш ток, нямаш вода. Телефонът ти е на 5% почти. Газта дори беше свършила. Дъждът беше подобен, че къщата на 30 м не се виждаше ”, показа той.

По думите му доста хора са се били паникьосали в първия миг. Композиторът моли да се подчертава върху взаимопомощта в сходни обстановки, а не да се търси провинен.

„ Видяхме още през нощта против пети, че нещо ще се случи, тъй като безусловно на 30 минути се будехме от гръмотевици. На сутринта дворът ни беше наводнен напълно, а сме на високо ”, показа той. По думите му обстановката сега е спокойна и се възстановява последователно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР