Продължава борбата с пожара в Сакар планина, който обхвана 15

...
Продължава борбата с пожара в Сакар планина, който обхвана 15
Коментари Харесай

Продължава борбата с огнената стихия в Сакар планина

Продължава битката с пожара в Сакар планина, който обхвана 15 000 декара площи, от които 7000 декара - смесена гора . Екипите от огнеборци и горски чиновници ще не престават работа по гасенето на мястото на огнището и през нощните часове до локализирането му, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в Хасково.

Екипите на пожарната, на чиновниците на лесничесйствата и доброволците поставят всички старания пожарът да не се разрасне, прибавиха от държавната администрация. Сутринта през днешния ден регионалният шеф на Хасково  Гинка Райчева заяви, че пожарът е под надзор, само че е нараснал площта си от 10 000 на 15 000 декара предната нощ.

Положението с необлагоприятните метереологични условия остава същото - високи температури и мощен вятър , разясниха за Българска телеграфна агенция и от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Хасково.

Днешните налични сили са 15 команди пожарникари, три автомобила на лесничейството, шестима души доброволци от Свиленград и 20 души от локалното население. Община Свиленград е осигурила две водоноски, оказват помощ и две тежки верижни машини.

Заради размерите на огнената буря вчера кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев разгласи бедствено състояние. Също от през вчерашния ден в действие е заповед на регионалния шеф за забрана на всевъзможни лесотехнически и аграрни действия на територията на региона . За изключително неприемливи се считат дейностите по почистването на стърнища, пасища, ливади и горски територии.

Пожарът породи предходната събота от пасбище в землището на свиленградското село Младиново, а една от евентуалните аргументи е човешка активност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР