Продължава борбата с пожара, който възникна снощи край Пазарджик в

...
Продължава борбата с пожара, който възникна снощи край Пазарджик в
Коментари Харесай

70 огнеборци се борят с пожара край Пазарджик

Продължава битката с пожара, който породи нощес край Пазарджик в землището сред селата Памидово, Карабунар и Величково, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

В гасенето вземат участие 10 противопожарни автомобила с към 70 пожарникари, изпратени са противопожарни коли и от други области.

На място са и шефът на Главната дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” гл. комисар Александър Джартов, както и шефът на Регионалната дирекция в Пазарджик комисар Ангел Ангелов. Ангажирани в гасенето са и доброволци от селата Памидово, Величково, Карабунар и Бошуля, има мобилизирана и тежка техника, която да прави просеки към селата по този начин, че пожарът да не навлезе в обитаемоте места.

Предприети са нужните ограничения, тъй че популацията да бъде в сигурност, показват още от ОДМВР - Пазарджик, съобщи Българска телеграфна агенция. Големият проблем е сухото време и поривистият вятър, който популяризира пожара извънредно бързо в разнообразни направления. Действията по гасенето не престават и към сегашния миг.

Сигнал за разразилия се огън е получен нощес малко преди 22:00 ч., а малко след 17:00 ч. през днешния ден пожарът се разгоря наново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР