Продължава борбата с огнената стихия над Кресненското дефиле, който пламна

...
Продължава борбата с огнената стихия над Кресненското дефиле, който пламна
Коментари Харесай

Продължава битката с големия пожар над Кресненското дефиле

Продължава битката с огнената буря над Кресненското дефиле, който пламна през вчерашния ден и унищожи 50-годишна борова гора в Пирин. Това заяви за Дарик регионалният шеф на Пиринско Бисер Михайлов.

Пожарът към момента не е овладян, само че с помощта на напъните на огнеборците не се е увеличен през нощта. Силният, на моменти ураганен, вятър, обаче затруднява гасенето. Засегнати са над 750 декара широколистна и иглолистна гора.

Общо 250 души потушават пламъците - огнеборци, горски чиновници, военни и доста доброволци. В гасенето от 5:30 ч. тази заран вземат участие 50 пожарникари, 130 чиновници на горското стопанство и националните паркове " Рила " и " Пирин " с високопроходима техника, доброволци от Сандански, Струмяни и Благоевград и подкрепление от близо 60 военни, оповестява и бТВ.

 1945508

В подготвеност е и хеликоптер, който да гаси от въздуха, само че потреблението му към момента не е решено.

В обсега на пожара е далекопроводът, по който подаваме ток за Гърция, по тази причина от нощес по него е прекратено електроснабдяването.

От северната и западната страна пожарът е стеснен. Няма директна заплаха за хората, жилищни или селскостопански постройки, акцентира регионалният шеф.

 1945509
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР