Продължава борбата с огъня на територията на село Елшица. Пожарът

...
Продължава борбата с огъня на територията на село Елшица. Пожарът
Коментари Харесай

Локализиран е пожарът в Елшица, гасенето продължава

Продължава битката с огъня на територията на село Елшица. Пожарът към този момент е локализиран, само че непрекъснато се появяват нови огнища. Евакуирани хора няма, няма и потърпевши къщи, само че са наранени хиляди декари гора. С още детайлности включваме Николай Райшинов

След безсънната нощ за жителите на село Елшица, хората не престават да оказват помощ на пожарникарите и доброволците в битката с огнената буря.

" Решихме да помогнем на огнеборците и ни пратиха при доброволческия отряд да помогнем с каквото можем - вода, просеки правихме с лопати ", споделя Панчо Панчев.

Още нощес заплахата за обитаемоте места е пресечена, с помощта на напъните на горски чиновници, пожарникари и най-много на доброволците. Няма никаква заплаха за обитаемоте места, увери гл. комисар Николай Николов - шеф на ГДПБЗН.

Заради мощния вятър непрекъснато се разпалват и нови огнища. Затова с тежкотоварна техника не престават да се вършат просеки.

" Вятърът, който доскоро потегли, още веднъж възбуди пожара на няколко места. За наслада това, което ни оповестяват сътрудниците, които са вътре на място, е че гори в ограденото от просеките ", изясни Валентин Чамбов - зам.-министър на земеделието.

Тази заран в битката с огъня се включиха два хеликоптера от авиобаза Крумово, които обливаха с вода горящата гора. По-късно те бяха сменени от боен хеликоптер Кугър. Засегнати от пожара са хиляди декара гора.

" След като оценим какви са вредите и бъде изработен проект, който да оцени кои гори са окончателно унищожени, те ще бъдат изсечени и на тяхно място ще бъдат възобновени с нови гори ", сподели зам.-министърът на земеделието.

Борбата с огъня продължава, в действие остава и частичното бедствено състояние.

Вижте още в директното включване на Николай Райшинов

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР