Продължава блокадата на магистрала Тракия“ и на Подбалканския път в

...
Продължава блокадата на магистрала Тракия“ и на Подбалканския път в
Коментари Харесай

Денонощна блокада на АМ „Тракия“ и подбалканския път

Продължава блокадата на автомагистрала „ Тракия “ и на Подбалканския път в региона на Гурково, в това число Прохода на републиката. Вчера в Народното събрание беше отхвърлено настояването за отсрочване на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони у нас. Със викания „ Оставка “ протестиращите енергетици оповестиха, че няма да правят отстъпка и че препоръчаният за Стара Загора проект не ги устройва.

Близо денонощие под обсада не престават да бъдат автомагистрала „ Тракия “ край Стара Загора, Проходът на Републиката и Подбалканският път. Нощта е минала умерено, без напрежение сред протестиращите и полицията.

Протестиращите ще останат на своите позиции най-рано до понеделник, в случай че не бъде сбъднат някакъв контакт с властта. Голяма част от чиновниците на жандармерията и полицията са били отзовани през нощта, заяви Бисер Бинев, водач на КТ „ Подкрепа “ в „ Мини Марица–изток “. Недоволните не престават да отстояват своите претенции и се надяват на договаряния.

Около 200 души са на пътния възел на Автомагистрала „ Тракия “, не пропущат коли, с изключение на такива с бременни дами и с хора в сериозна обстановка.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР