Продължава битката за контрола върху ключовия пристанищен град Мариупол в

...
Продължава битката за контрола върху ключовия пристанищен град Мариупол в
Коментари Харесай

Сраженията за Мариупол продължават

Продължава борбата за контрола върху основния пристанищен град Мариупол в Украйна, съобщи БНР.

Украинските сили се опълчват на съветското настъпления, настояват публични лица, представени от Би Би Си. Заместник-кметът на Мариупол Сергей Орлов опроверга появилите се по-рано известия, че боеприпасите на украинските елементи са на изчерпване и че те се приготвят за " последна борба ".

" Сраженията за Мариупол не престават ", сподели Орлов пред Би Би Си.

По-рано водачът на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин съобщи, че неговите сили управляват пристанището на града.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че жертвите на съветската атака против града може да се окажат десетки хиляди. Той предизвести също, че Русия струпва десетки хиляди военни в опит да ускори офанзивата си в източната част на страната.

" Не сме подготвени да се откажем от страната си и към този момент дадохме доста жертви. Ще отстояваме територията си до момента в който можем ".

Заснето с дрон видео демонстрира театъра, който беше бомбардиран на 16 март. До момента се счита, че са починали към 300 от приютените в него хора.

От своя страна съветският външен министър Сергей Лавров разгласи, че Москва няма да стопира военната си интервенция за идващите кръгове от договарянията за мир, както стори през февруари. Според съветската страна договарянията не напредват доста, за което е отговорен Западът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР