Продължава битката с огромното свлачище, което затвори пътя между Смолян

...
Продължава битката с огромното свлачище, което затвори пътя между Смолян
Коментари Харесай

Продължава битката с огромното свлачище, затворило пътя между Смолян и Мадан

Продължава борбата с голямото свлачище, което затвори пътя сред Смолян и Мадан. Въпреки възбраната, пешеходци не престават да минават сред скалите с риск за живота си.

11 села останаха откъснати от града. До тях са затруднени доставките на хранителни артикули и е стеснен достъпа до здравна помощ.

Преминаването с коли е невероятно, рисково е даже за пешеходци, тъй като всеки миг може да падне канара.

Въпреки това, десетки поданици от околните села, с риск за живота си, минават през рисковия сектор по няколко пъти дневно, с цел да стигнат до работните си места в Смолян.

Пътят е стръмен, с голям брой завои и дупки по асфалта, тъй че на множеството места не може да се кара с повече от 40 км. в час.

Товарните коли към този момент могат да употребяват обхода пред Смилян – Рудозем, а леките в посока Полковник Серафимово – Рудозем.

Същевременно процепите в скалите се усилват с всеки изминат ден.

„ Процепите, които са се образували сега, се усилват всеки ден. Имаме опция през GPS-технологията да следим придвижването и на стълбовете, които носят електрозахранването. Радостен е фактът, че сме спрели и сме взели всички спомагателни ограничения към този момент”, разгласи Адриан Петров, зам.-областен шеф на Област Смолян.

Геолози предизвестяват за още свличания.

Бизнесът предизвести за банкрути, тъй като към този момент търпи загуби поради невъзможността да транспортира през пътя артикули и услуги.

Утре там идват геолози от София, с цел да обследват свлачището и да създадат план за започване на укрепителни мероприятия по него.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР