Продължава акцията по изтеглянето на заседналия в резерват Яйлата край

...
Продължава акцията по изтеглянето на заседналия в резерват Яйлата край
Коментари Харесай

Как продължава акцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг кораб

Продължава акцията по изтеглянето на заседналия в резерват Яйлата край Камен бряг транспортен съд " Вера Су ". От " Морска администрация " дават повече информация на брифинг във Варна.

По-рано през днешния ден на мястото дойде водолазен транспортен съд " Хидро 3 ". Екипажът му би трябвало да обезопаси плавателния съд с спомагателни котви, защото се чака утежняване на времето. Плаващият кран " Антей " също е тръгнал към мястото на случая. Кога обаче ще дойде и дали незабавно ще стартира разтоварването на кораба за в този момент не е ясно.

Инцидентът с плавателния съд се случи преди седмица и досега не са подхванати никакви дейности за неговото извеждане от плитчините нито от страна на корабособственика, нито от страна на държавните институции.



Вчера транспортният министър Христо Алексиев издаде заповед, с която се разпорежда способените държавни структури да стартират незабавни дейности по освобождението заседналия товарен транспортен съд. Заповедта планува безвредно разтоварване на товара, извеждане на плавателния съд от плитчините на Яйлата и задържане на съда и товара до цялостното възобновяване на направените от страната разноски по осъществяване на интервенцията.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР