Продължава акцията на прокуратурата и МВР срещу битовата престъпност. Главният

...
Продължава акцията на прокуратурата и МВР срещу битовата престъпност. Главният
Коментари Харесай

Продължава акцията срещу битовата престъпност

Продължава акцията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи против битовата престъпност. Главният прокурор Иван Гешев е във Варна, където се организира интервенцията, заяви Българска национална телевизия.

Още в средата на януари Гешев разпореди на административните ръководители на прокуратурите да извършат изключителна инспекция на следствията против обвинени с две и повече досъдебни производства и да покачат успеваемостта на взаимоотношението с Министерство на вътрешните работи по тези каузи.

Окръжните и районните прокуратури правят тематични инспекции, които да включват разбор на положението и динамичността на досъдебните производства против обвинени с две и повече каузи и надзор за срочността на приключването им. На наблюдаващите прокурори е указано да обезпечат предпочитано и бързо осъществяване на досъдебните производства против еднакъв обвинен, в това число посредством предприемане на нужните ограничения за образуване на екипи.

Наблюдаващите прокурори следва да преценят за всеки съответен случай нуждата от внасяне на искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ или „ домакински арест “, както и да указват на съответните поделения на Министерство на вътрешните работи осъществяване на дейности свързани с противопоставяне на битовата престъпност според съответната им функционална подготвеност.

В случаите на установени нарушавания при неспазване на съответната мярка за неотклонение и укриване от органите на досъдебното произвеждане, наблюдаващите прокурори следва да подхващат дейности за подмяна на наложената мярка с по-тежка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР