Продължава акция Зима на пътя. Сега тя се фокусира върху

...
Продължава акция Зима на пътя. Сега тя се фокусира върху
Коментари Харесай

Акция „Зима” продължава, на фокус са велосипедистите и каруците

Продължава акция „ Зима ” на пътя. Сега тя се концентрира върху велосипедистите и каруците.

В центъра на София придвижването на каруци по предписание е неразрешено.

Велосипедистите ще би трябвало да внимават дали имат светлоотразителни жилетки и инсталирани звънци. Оказва се, че доста от тях пропущат да стопират и да слизат от колелата си на пешеходки пътеки, а това предстои на глоба. Глобата е 20 лв.. 10 лв. е глобата, в случай че са на велосипед без светлоотразителна жилетка.

„ Има специфични правила за тяхното придвижване. Много постоянно те ги подценяват, считат, че са безнаказани, а това не е по този начин. Всички знаем, че да вземем за пример по тротоарите и през пешеходните пътеки водачите на колела са длъжни да минават, бутайки велосипеда, тъй като тогава те се трансформират в пешеходци ”, съобщи Мария Ботева от „ Пътна полиция ”, представена от bTV.

Забранено е придвижването на пешеходци, велосипедисти и каруци по автомагистралите, напомнят още от „ Пътна полиция ”.

Истинският фокус върху пешеходците и държанието им на пътя стартира след 10 ноември. Ще се следи главно за секване на алено или погрешно секване на кръстовища. След 15 ноември „ Пътна полиция ” ще се концентрира върху оборудването на колите за зимата. Гумите би трябвало да са с грайфер над 4 мм, а течността за чистачки би трябвало да е съобразена с ниските температури, които предстоят. / profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР