Продължава акция Бяло срещу наркоразпространението в страната. Към момента са

...
Продължава акция Бяло срещу наркоразпространението в страната. Към момента са
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР с подробности за акция Бяло НА ЖИВО

Продължава акция " Бяло " против наркоразпространението в страната. Към момента са повдигнати обвинявания на над 400 души за владеене и разпространяване на опиати. Това регистрира представителят на основния прокурор Сийка Милева. Разкрити са над 10 нарколаборатории и оранжерии за марихуана.

Сред арестуваните има и 14-годишно момче, хванато да продава дрога против 50 лева на свои съученици. Иззети са над 10 000 дози разнообразни опиати.

" Това са, евентуално, и над 10 000 дрогирани шорьори, които са евентуални убийци по пътищата. Това би трябвало да спре тук и в този момент, по тази причина сме дружно с Министерство на вътрешните работи. Защото инситуциите би трябвало да подхващат единни и съответни ограничения. Това беше и повода основният прокурор да разпореди на административните ръководители да засилват дейностите по формираните досъдебни производства за владеене и разпространяване на наркотични субстанции ", съобщи Сийка Милева.

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространяване на опиати, претърсени са над 300 адреса като цифрите непрестанно се усилват и проучват, защото работата продължава и акцията не е завършила.

От прокуратурата и Министерство на вътрешните работи разясниха, че резултатите от акцията против наркоразпространението у нас са надхвърлили упованията им.

" Борбата с наркоразпространението е приоритет за Министерство на вътрешните работи и това ще продължи да бъде по този начин. Активните дейности по почистване на учебните заведения и наркосборищата ще продължи да бъде наша задача и се вижда, че когато това се прави със взаимни старания с прокуратурата, резултатите са положителни. Надявам се, че това ще продължи и ще бъдем ефикасни против този камшик на обществото ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Директорът на Групово дело " Национална полиция " Атанас Илков разяснява, че близо две трети от арестуваните са били задържани и преди.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР