Продължава активната дейност по проверки на автошколите, функциониращи на територията

...
Продължава активната дейност по проверки на автошколите, функциониращи на територията
Коментари Харесай

Запечатаха 4 автошколи за криене на данъци

Продължава дейната активност по инспекции на автошколите, функциониращи на територията на региона. Една от главните цели на тези инспекции е засиления надзор върху физическите и юридически лица извършващи образование за придобиване на дееспособност на водачи. С инспекциите се преследва и една дълготрайна цел – възстановяване на квалификацията на водачите и понижаване на пътно-транспортния травматизъм. В тази връзка в границите на близо месец екипи от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик са направили инспекции на общо 41 образователни центрове и автошколи за образование на водачи на МПС.

След привършване на огромния размер от работа са формирани седем преписки за инспекция на събраните данни за вероятно съществуване на осъществени закононарушения по чл.255 от Наказателния кодекс /укриване на данъци/.

Запечатани са четири обекта, на които ще бъде осъществена обстойна инспекция за отчитане на оборотите от осъществяваната активност. 14 акта за открити нарушавания са формирани за нередности при воденето на образователната документи и пропуски при оборудването на образователните кабинети, където се приготвят младите водачи. Работата на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в това направление на активност ще продължи и през 2019 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР