Продължава 62-ото издание на фестивала Мартенски музикални дни“, който се

...
Продължава 62-ото издание на фестивала Мартенски музикални дни“, който се
Коментари Харесай

„Мартенски музикални дни“ продължава своята програма със световно известни музиканти

Продължава 62-ото издание на фестивала „ Мартенски музикални дни “ , който се организира в Русе. От Общината оповестиха, че и през идващите дни той ще предложи на публикатаизключително атрактивни дебютни заглавия от своя плакат.

Люксембургският отбор „ Ars Nova Lux “ , който сплотява музиканти от разнообразни краища на света, през днешния ден ще стъпи за пръв път на русенска сцена с една завладяваща стратегия под наслов „ Jazz Inspared “ и богата палитра от творби, измежду които и фамозни джаз-пиеси на Милчо Левиев и Димитър Бодуров . Концертът им ще се състои на от 19:00 часа в зала „ Европа “ на Доходното здание.

Следващата вечер, на 23 март, от 19:00 ччаса в Доходното здание на фестивалната сцена излиза един от най-търсените струнни квартети през днешния ден – Квартет „ Ébène “ , считан за един от най-хубавите струнни ансамбли в света. Французите Пиер Коломбе, Габриел льо Магадюр, Мари Шилем и Рафаел Мерлин ще показват една мощно привлекателна концертна стратегия с обичани камерни опуси, измежду които неизмеримо красивият струнен квартет на Равел, майсторският 3-ти струнен квартет на Шуман и една извънредно атрактивна интерпретация на Йохан Себастиян Бах, изпълнена от швейцареца Р. Дюбюнон.

Петък вечер на 24 март е непокътната за сантименталната музика , майсторски поднесена от Александър Хинчев в неговия клавирен концерт „ Романтико “. От 19:00 часа в зала „ Европа “ под пръстите на надарения пианист ще зазвучат пиеси от Р. Шуман, С. Рахманинов и Ф. Шопен .

В 62-рия Международен фестивал „ Мартенски музикални дни “, който се провежда от Община Русе под патронажа на Министерството на културата, ще се включат над 700 участници от 9 страни . Тази година в програмата са планувани 27 събития.

Музикалният конгрес ще показа 7 оркестрови стратегии, 11 ансамблови концерта, 2 оперни спектакъла, 1 хоров концерт, 7 съпътстващи събития, 8 дебютиращи в България и в Русе актьори и ансамбли.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР