Продажбите за България в Русия в момента продължават да стагнират,

...
Продажбите за България в Русия в момента продължават да стагнират,
Коментари Харесай

Български туроператори се надяват, че спадът на руските туристи ще бъде спрян

Продажбите за България в Русия сега не престават да стагнират, като главните аргументи за обръщането им не са в полезрението и опциите на българската страна. Това съобщи пред БНР Галин Георгиев – шеф на един от основните туроператори, които оперират В Русия.

Той разяснява в предаването „ 12+3 “ на стратегия „ Хоризонт “ спадът на съветските туристи – до 25% съгласно някои туроператорите въз основата на ранни записвания, преди утрешния българо-руски туристически конгрес в границите на визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев.

Галин Георгиев показа и аргументите за този спад съгласно него.

„ На първо място приходите на съветските жители стагнират към този момент много години… Втори фактор е, че предходната година особено конкуренцията с Турция бе изрично извоювана от турския туристически артикул – ценово и като качество. Третият фактор е, че има голямо количество жилища и жилища в България – по Черноморието и освен там към този момент, благосъстоятелност на съветски жители, които се посещават освен от самите тях, само че и от техни фамилии, другари, роднини… Т.е. проведеният туризъм естествено губи затова “, изясни той.

Освен това Русия като страна се стреми да резервира туристическия поток вътре в страната и последните 4-5 години доста интензивно се разви този вътрешен туризъм, добави Георгиев.

Пренасочване на туристи към Турция установи и Иво Богданов от различен огромен български туроператор, работещ на съветския пазар. По думите му ранните записвания демонстрират лек спад на съветските туристи – 5-10%.

Възможно е обаче при така наречен предложения в последния миг да бъдат продадени по-големи размери, разяснява Галин Георгиев. „ През последните години динамичността в сектора стана доста висока, трендовете бързо се трансформират, тъй че е мъчно да се каже какво ще се случи след няколко месеца “.

Детските ваканции също бележат спад, показва Галин Георгиев. Според който България като цяло извършва съветските критерии за детски туризъм, защото са останали обекти, които оферират много високо равнище.

Според Иво Богданов макар конкуренцията сред България, Турция и Гърция предлаганите пакети и цени са разнообразни за трите страни. „ Всеки пазар от изброените три си има ниша, към която съветският екскурзиант се насочва “.

Няма фрапантни недоволства от съветски туристи за продукта, който България предлага, акцентира Иво Богданов. И добави, че недоволствата са свързани най-много с обслужването. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР