Продажбите на видеоигри за конзолата PlayStation 4 са били по-високи

...
Продажбите на видеоигри за конзолата PlayStation 4 са били по-високи
Коментари Харесай

Европейците са предпочели PlayStation пред Xbox през 2023 г.

Продажбите на видеоигри за конзолата PlayStation 4 са били по-високи по отношение на тези на техните версии за Xbox Series X/S в Европа през предходната година, съгласно данни на GSD, оповестени от GamesIndustry.biz. Изследването обгръща продажбите на физически копия на главните европейски пазари и на цифрови такива от платформите на множеството водещи издатели, като се изключи Nintendo и 505 Games. Като разтуха за конзолата на Microsoft може да бъде счетено цялостното влияние на Xbox Game Pass върху продажбите на игри, макар че не е ясно доколко услугата е повлияла на избора на потребителите от Стария континент през 2023 година

Игрите за лични компютри обаче са били безспорен водач по продажби в Европа за предходната година. Следват копията за PS5, Nintendo Switch, PS4 и Xbox Series X/S. От изброените конзоли единствено игрите за Switch и PS4 са отбелязали спад в продажбите спрямо миналата година. Общо 182 милиона копия на компютърни и конзолни игри са били продадени в Европа през предходната година, което е с 1,7% повече спрямо 2022 година

EA Sports FC е била най-продаваната игра на континента за предходната година, изпреварвайки Hogwarts Legacy, FIFA 23, Call of Duty: Modern Warfare 3 и Grand Theft Auto 5. Топ 10 допълват Diablo 4, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Red Dead Redemption 2, Super Mario Bros Wonder и Spiderman 2.

Що се отнася до хардуерните устройства, общите продажби на конзоли са нарастнали с съвсем 42% на годишна база до 7,4 милиона броя. PS5 е била избор №1 за геймърите в Европа след регистрирани 177% нарастване на продажбите на годишна база. Switch заема второ място, само че отбелязва съвсем 10% спад в продажбите спрямо 2022 година Xbox Series X/S е на трето място, следван от PS4. Според GSD продажбите на конзолата PS4 в Европа през 2023 година въпреки всичко са отбелязали растеж от 671% на годишна база след разрешаването на проблемите с доставките, които попречиха бизнеса на Sony през 2022 година Продажбите на Xbox Series X/S пък са намалели с съвсем 18% на годишна база. Въпреки това конзолата на Microsoft води на PS4 по този индикатор, даже в случай че се вземат поради последните 10 години.

По отношение на аксесоарите, 20,5 милиона периферни устройства са били продадени в Европа предходната година, което съставлява нарастване от 9% на годишна база. Контролерът DualSense за PS5 води класацията, следван от безжичния контролер за Xbox Series.

Най-големият европейски пазар за видеоигри остава Обединеното кралство. Следват Германия, Франция, Испания и Италия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР