Продажбите на видеоигри се очаква да отчетат годишен спад за

...
Продажбите на видеоигри се очаква да отчетат годишен спад за
Коментари Харесай

Продажбите на видеоигри намаляват за първи път от години

Продажбите на видеоигри се чака да отчетат годишен спад за първи път от години, откакто секторът, отбелязал плевел напредък в интервала на пандемията, в този момент е изправен пред мрачни вероятности за криза, осведоми Си Ен Би Си.

Световният пазар на видеоигри и свързани с тях услуги ще се свие с 1,2 % на годишна основа до 188 милиарда $ през 2022 година, предвиждат специалистите от компанията за пазарни изследвания " Aмпиър аналисиз " (Ampere Analysis).

Секторът се разрасна с 26 на 100 сред 2019 и 2021 година, достигайки рекордните 191 милиарда $. Продажбите на видеоигри трайно се покачват най-малко от 2015 година, сочат данните на " Aмпиър аналисиз ".

Гейминг промишлеността получи голям подтик от локдауните, наложени през 2020 година поради КОВИД-19. Тогава хората бяха принудени да прекарват повече време в домовете си. Пускането на новите генерации игрови конзоли на " Майкрософт " (Microsoft) и " Сони " (Sony) през същата година също подтиква пазара. Същевременно обаче това се оказа ненапълно и " нож с две остриета " - нарушаванията в логистиката и дефицитът на основни съставни елементи на процедура значат, че купувачите са изправени пред обилни усложнения в намирането на нови конзоли в магазините.

Инвазията на Русия в Украйна наред с проблемите по веригите за доставки и ускоряването на инфлацията утежниха още повече вероятностите за сектора. Множество производители на програмен продукт и хардуер за видеоигри взеха решение да спрат дейностите си в Русия, в това число " Майкрософт " и " Сони ".

През 2021 година Русия е била десетият по величина пазар за видеоигри в света, съгласно " Ампайър ", само че се чака да отстъпи до 14-а позиция в международната ранглиста тази година, губейки 1,2 милиарда $ стойност.

Очаква се пазарът да се върне към напредък през 2023 година, с продажби за 195 милиарда $, предвиждат специалистите на компанията.

Сред другите провокации пред бранша са измененията в изискванията за отбрана на персоналните данни от страна на " Епъл " (Apple), които затрудняват разработчиците на игри за мобилни устройства да наблюдават желанията на потребителите на айфони, както и отлагането в разпространяването на хитови заглавия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР