Продажбите на собственика на Zara, Inditex, както и тези на

...
Продажбите на собственика на Zara, Inditex, както и тези на
Коментари Харесай

Inditex и H&M възстановяват продажбите до предпандемични нива

Продажбите на притежателя на Zara, Inditex, както и тези на конкурентната H&M се възвръщат до предпандемичните си равнища или до по-добри такива на фона на проблемите във веригата за доставки.

Испанската Inditex съобщи, че продажбите в непрекъснати валути са се нараснали с 10% по отношение на равнищата от 2019 година през тримесечието до края на октомври и са траяли с този ритъм до 10 декември, подкрепени от мощното търсене онлайн, съобщи „ Ройтерс “.

Шведският колос Hannes and Mauritz (H&M) заяви, че продажбите в локални валути подхождат на тези от равнищата преди пандемията в интервала от септември до ноември тази година.

Компаниите се борят да доставят артикули в границите на мощно световно икономическо възобновяване, до момента в който пандемията продължава да нарушава ежедневния живот в някои елементи на света.

Inditex, чиито марки включват Bershka, Massimo Dutti и Pull & Bear, създава повече от половината от продуктите си покрай базата си в Испания и ги доставя на потребителите по-бързо от съперниците, спестявайки си най-лошата рецесия на веригата за доставки. Испанската компания регистрира продажби от 7,3 милиарда евро и чиста облага от 1,2 милиарда евро за интервала август-октомври, третото тримесечие от нейната финансова година, в сходство с упованията на анализаторите. Онлайн продажбите за първите девет месеца от финансовата година са се нараснали със 124% по отношение на същия интервал на 2019 година.

H&M съобщи, че чистите ѝ продажби възлизат на 56,8 милиарда шведски крони (6,22 милиарда долара) от септември до ноември – интервал, който бележи четвъртото фискално тримесечие за групата. „ Клиентите демонстрират, че правят оценка сбирките и че могат да пазарят където, когато и както изберат “, показват оттова.

В края на ноември към 115 от обектите на H&M бяха краткотрайно затворени поради рестриктивните мерки, свързани с пандемията, основно в Австрия и в Словакия. Същевременно всичките 1975 магазини на Inditex към този момент са отворени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР