Продажбите на смартфоните Apple iPhone в Китай рязко спаднаха –

...
Продажбите на смартфоните Apple iPhone в Китай рязко спаднаха –
Коментари Харесай

Изненада: продажбите на Apple iPhone в Китай се сринаха с 30% през първата седмица на 2024 година

Продажбите на смарт телефоните Apple iPhone в Китай внезапно спаднаха – анализаторите на Jefferies означиха спад от 30% през първата седмица на 2024 година, като отдадоха това на по-силната конкуренция от страна на китайските марки, най-много на глобения Huawei, и на по-нататъшното развихряне на маховика на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

В края на 2023 година Китай, който към момента генерира доста пари за Apple, още веднъж ускори възбраната си за потребление на iPhone в държавните институции. В същото време Huawei, която е под глобите на Съединени американски щати, стартира производството на 7 nm SoC за смарт телефони, което става благодарение на SMIC, и в допълнение употребява 5 nm чипове на TSMC (вероятно останки или дефектни от предходни партиди). Не е загадка, че през последните години Apple работи интензивно за понижаване на зависимостта си от Китай и разпорежда огромни очаквания на Индия.

В новия доклад на Jefferies се отбелязва, че Xiaomi и Huawei са почнали 2024 година доста по-добре, защото са съумели да запазят продажбите си без смяна. Анализаторите предвиждат, че натискът върху Apple ще продължи да нараства и до края на 2024 година продажбите на iPhone в Китай ще спаднат с двуцифрено число.

След излизането на пазара на серията Mate 60 през август 2023 година продажбите на Huawei доста се усилиха, а през последното тримесечие делът на компанията в Китай набъбна с още 6% (от 14% на 20%), до момента в който делът на Apple спадна с 4% (от 15% на 11%).

Анализаторите на Jefferies също по този начин виждат, че отстъпките за iPhone в Китай се усилват, което евентуално е част от напъните на Apple да резервира продажбите си. Така да вземем за пример отстъпките за някои модели iPhone 14 в Китай доста се усилиха предходната седмица, а някои предходни отстъпки станаха още по-големи

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР