Продажбите на шампанско в заведенията на Британската камара на лордовете

...
Продажбите на шампанско в заведенията на Британската камара на лордовете
Коментари Харесай

Камарата на лордовете: неизбрани депутати се наливат с шампанско

Продажбите на шампанско в заведенията на Британската камара на лордовете са нарастнали до най-високото си ниво от пет години през 2023-а, достигайки стойност от съвсем 90 000 английски лири, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Данните, оповестени в границите на разпоредбите за достъп до информация, сочат, че през миналата година са били закупени 1589 бутилки на обща стойност 88 987,90 английски лири (11 320 долара).

Разходите са нарастнали нищожно по отношение на 2022 година, когато са били продадени 1580 бутилки на стойност 85 462,51 английски лири.

През 2020 година, когато пандемията от COVID-19 удари и Англия, продажбите на шампанско в Камарата на лордовете са били на стойност едвам 8982 английски лири, като са били продадени единствено 180 бутилки през годината, част от който интервал съответства с локдауна.

Продажбите на шампанско предходната година са били по-високи и от предпандемичната 2019 година, когато в Камарата на лордовете са били закупени 1441 бутилки на стойност 69 988,80 английски лири. 

Шотландската национална партия, която няма представители в Камарата на лордовете поради опълчването си против избирането на депутатите по право, а не посредством гласоподаване, разгласи, че все по-големите разноски за шампанско свидетелстват за " разточителния живот " на лордовете. 

Депутатът от Шотландската национална партия Томи Шепърд съобщи, че " Гласоподавателите ще са във екстаз ", като схванат това, откакто са се опитвали да балансират финансите на семействата си и да заплащат базови разноски като хранителни артикули и електрическа енергия, до момента в който лордовете " се наливат с шампанско ".

" Последната година бе белязана от рецесията с разноските за живот, поради която виталният стандарт се срина, редица фамилии се оказаха в мизерия и се сблъскаха с ограничения - действителност, която е непозната на лордовете и разточителния им метод на живот ", отбелязва той.

" Парламент, в който неизбрани посредством гласоподаване депутати се наливат с шампанско и получават 342 английски лири дневно, единствено с цел да имат представителни функционалности, не е парламент, който съставлява хората ", съобщи депутатът от Източния единбургски район.

" Повече от ясно е, че Камарата на лордовете е архаична и откъсната от действителността, само че тя съставлява единствено дребна част от по-голямата Уестминстърска институция, която не регистрира по-най-добрия метод ползите на шотландците ", добави Томи Шепърд.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР