Продажбите на Samsung в Европа се изстреляха и южнокорейския производител

...
Продажбите на Samsung в Европа се изстреляха и южнокорейския производител
Коментари Харесай

Samsung се изстреля с 40% пазарен дял в Европа, продажбите на Huawei и Apple падат с над 15%

Продажбите на Samsung в Европа се изстреляха и южнокорейския производител още веднъж държи пазарен дял от над 40 % на Стария континент, демонстрират данните на анализаторската Canalys за второто тримесечие на годината.

Благодарение на новите модели от А-серията, която се оказа извънредно известна, както и на проблемите към Huawei, Samsung е продала 18,3 милиона устройства, растеж от 20%.

Четирите най-продавани модела от серията - А10, А20е, А40 и А50 - дават отговор за повече продажби, в сравнение с който и да е било различен производител като цяло. Общо, те носят 12 милиона продажби.
 Снимка 438397  За първи път в телефон: Samsung сподели 108MP камера
За първи път в телефон: Samsung сподели 108MP камера

Сензорът е създаден дружно с Xiaomi

В същото време продажбите на Huawei се срутват с 16 % до 8,5 милиона. През май, в средата на тримесечието, Съединени американски щати наложи тежка възбрана на китайската компания, която сътвори опасения за бъдещето ѝ. Новините отблъснаха потребителите от моделите на Huawei поради заплаха от прекъсване на обновленията на операционната система Android, макар успокоенията, че актуалните модели резервират поддръжка.

Сериозен спад регистрира и Apple. Продажбите на iPhone падат с цели 17 % до 6,4 милиона. Xiaomi въпреки това пораства доста - 48 % до 4,3 милиона. В топ 5 влиза и HMD Global, които продават модели под марката Nokia. Продажбите понижават с 18 % до 1,2 милиона.

На графиката са показани най-продаваните модели през трите месеца.
 Снимка 438398  Apple откри живот и след iPhone
Apple откри живот и след iPhone

За първи път от 2012 година приходите от продажби на телефона са по-малко от 50% от общите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР