Продажбите на предпазни маски са скочили главозамайващо по време на

...
Продажбите на предпазни маски са скочили главозамайващо по време на
Коментари Харесай

Продажбите и цените на маските скочили главозамайващо в Германия

Продажбите на защитни маски са скочили главозамайващо по време на пандемията от ковид в Германия, като приходите от продажби на едро са се повишили с 14 000 %, съобщи ДПА.

От януари до края на май продажбите на едро са нарастнали с близо 14 200 %, а цената на маските се е нараснала приблизително с 509 %, сочат данни на компанията за маркетингови проучвания Нилсен (Nielsen).

Силно нарастване на продажбите се регистрира и в магазините за храни и медикаменти - с съвсем 8000 %, като цената на маска се е вдигнала със приблизително 254 %.

Предпазните маски бързо се трансфораха от нишов артикул със особено предопределение в нова всекидневна стока, отбелязва Бетина Арлет, търговски специалист в Нилсен.

Германския град Магдебург затвори шест учебни заведения, с цел да овладее огнище на болест от COVID-19

Причина за внезапното увеличение на продажбите е фактът, че през април имаше маски разполагаем, а цената е скочила поради мощното търсене.

Преди пандемията от ковид маските се използваха главно в специалности, където се отделя доста прахуляк, или в здравната сфера. Сега обаче светът е различен, отбелязва Арлет.

Най-малко повишаване има при продажбите в магазини за домашни майстори - 99,3 %, като по отношение на същия интервал на предходната година междинната цена даже е спаднала - с 46,4 %.

Според Нилсен това се дължи най-много на разширението на асортимента с включване на по-обикновени и по-евтини модели, което смъква междинната цена, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР