Продажбите на полупроводници в световен мащаб са нараснали с 6,5%

...
Продажбите на полупроводници в световен мащаб са нараснали с 6,5%
Коментари Харесай

Продажбите на чипове са нараснали с 6,5% през 2020 г.

Продажбите на полупроводници в международен мащаб са нарастнали с 6,5% през 2020 година, след  като възобновяване им през последното тримесечие компенсира внезапния спад през март и април, когато пандемията от ковид се отрази отрицателно на търсенето, съобщи РОйтерс.

Глобалните продажби за предходната година възлизат на 439 милиарда $, сочат данни на Асоциацията на полупроводниковата промишленост (SIA). Сдружението съставлява множеството американските производители на чипове и доста интернационалните компании в сектора.

От асоциацията разясняват, че продажбите на американските производители дават отговор за 47% от общите продажби и са на стойност 208 милиарда Продажбите на чипове в Съединени американски щати са достигнали 94,15 милиарда $, с 19,8% над преходната година.

Фалан Инуг, шеф на индустриалната статистика и икономическата политика на SIA, отбелязва, че огромна част от повишаването на покупките в Съединени американски щати се дължи на търсенето на чипове памет във високия сегмент, прилагани в центрове за данни.

Американски софтуерни колоси като Amazon, Microsoft Corp, Гугъл на Alphabet регистрират фрапантен напредък в потреблението на изчислителни облаци през 2020 година поради приспособяването на бизнеса за работа от у дома.

Макар че фирмите от Съединени американски щати дават отговор за съвсем половината от продажбите, те съставляват единствено 12% от индустриалния потенциал за предходната година. Това е забележителен спад по отношение на 1990 година, когато този % е бил 37. Причината е, че множеството американски компании в този момент се доставят с чипове от фабрики в Азия.

Президентът и основен изпълнителен шеф на асоциацията Джон Нюфер разгласи, че признатото предходната година законодателство за стимулиране на заводите за чипове в Съединени американски щати би могло да помогне тази година цифрата да се промени. Законът би могъл да обезпечи финансиране на компании като Intel Corp и GlobalFoundries, както и задгранични компании като Samsung Electronics и TSMC.

" През идните 10 години производството на полупроводници ще се усили с 56% ", предвижда Нюфер. " Искаме да сме сигурни, че взимаме по-голям дял от индустриалния къс ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР