Продажбите на обитавани преди това жилища в САЩ са скочили

...
Продажбите на обитавани преди това жилища в САЩ са скочили
Коментари Харесай

Рекорден ръст на продажбите на жилища в САЩ през февруари

Продажбите на населявани преди този момент жилища в Съединени американски щати са скочили през февруари с най-бърз ритъм от шест месеца, защото купувачите са се възползвали от незначителното намаляване на лихвите по ипотечните заеми и лекия спад на цените, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е първото годишно намаляване от 2012 година

Съществуващите жилища са скочили с 14,5 на 100 предишния месец по отношение на януари до сезонно поправен годишен ритъм от 4,58 милиона, заяви през днешния ден Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели. Това е най-силният ритъм на продажби от септември и надвишава упованията на икономистите, които залагаха на 4,2 милиона жилища, съгласно " ФактСет ".

Увеличението на продажбите - най-голямото, откогато има данни от 1999 година - поставя завършек на 12-месечно намаляване, довело до най-големия спад на пазара на жилища в страната от близо десетилетие.

Средната дълготрайна рента по 30-годишен ипотечен заем е достигнала 20-годишен най-много от 7,08 на 100 през есента. През декември и януари лихвите са се намалили, с цел да доближат едвам 6 на 100 при започване на февруари.

Средната цена на жилищата в страната е намаляла с 0,2 на 100 от февруари предходната година до 363 000 $, което е първият спад на годишна основа от 13 години, заяви Националната асоциация на брокерите.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР