Продажбите на нови електромобили в България достигат 219 броя за

...
Продажбите на нови електромобили в България достигат 219 броя за
Коментари Харесай

Как вървят продажбите на електромобили в България?

Продажбите на нови електрически автомобили в България доближават 219 броя за първите 9 месеца на актуалната 2021 година, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители. Това е растеж от 177% по отношение на същия интервал на предходната година, когато регистрациите от първи притежател на електрически автомобил възлизаха на 79 броя.

Само за третото тримесечие, регистрациите на изцяло електрически коли (BEV) у нас, доближават 96 броя – скок от близо 270% на годишна база. За съпоставяне, през третото тримесечие на предходната година, регистрациите бяха едвам 26 броя.

Продажбите на плъгин хибридни електрически автомобили (PHEV) в България доближават 69 броя от началото на годината, което е растеж от близо 138% на годишна база. През третото тримесечие са осъществени 20 регистрации от първи притежател, което е растеж от близо 82% по отношение на същия интервал на 2020 година.

Продажбите на нови хибридни електрически автомобили у нас възлизат на 520 броя за първите 9 месеца на годината, което е растеж от близо 48% на годишна база. Само през третото тримесечие, регистрациите от първи притежател на хибриди, доближават 167 броя или скок от близо 40% на годишна база.

България е измежду най-малките пазари за електрически коли в Европа, като след нас се подрежда само Кипър (64 регистрации на електрически коли за тази година).

От началото на годината в границите на Европейския съюз са регистрирани близо 569 хиляди регистрации на нови електрически коли. Само за последното тримесечие, те доближават 212 хиляди броя.
 Ето какво ще забави навлизането на електрическите автомобили в Европа Ето какво ще забави навлизането на електрическите автомобили в Европа
Големи производители на коли като Volkswagen, Daimler и Stellantis се състезават между тях за обезпечаване на нужните доставки на...

През третото тримесечие на 2021 година, пазарният дял на електрическите коли набъбна в Европейски Съюз за сметка на транспортните средства, разчитащи на бензин и дизел.

Напълно електрическите коли и плъгин хибридите удвоиха каузи си по време на обсъждания интервал, като към този момент заемат надлежно 9.8% и 9.1% от пазара.

Регистрациите на хибридни леки коли оформя 20.7% от целия пазар в Европейски Съюз през последното тримесечие. По този метод те изпреварват дизеловите коли, трансформирайки се във втората най-популярна алтернатива в Европейски Съюз за първи път, написа в отчета на Европейската асоциация на автомобилните производители.



Пазарен дял по тип автомобил през третото тримесечие. Хибридите излизат на второ място за първи път;    Източник: ACEA
 Китайските електрически коли навлизат в Европа Китайските електрически коли навлизат в Европа
Китайските електрически коли потеглят с цялостна мощ към Европа с вярата да вземат дял от пазар, който цели да стане въглеродно неутра...

През третото тримесечие на тази година, търсенето на изцяло електрически коли (BEV) в Европейски Съюз нараства с 56.7% до общо 212.5 хиляди броя.

Четирите съществени пазара в Европейски Съюз регистрират внушителни растежи в продажбите на електрически автомобили. Италия записва покачване на годишна база от 122%, Германия се радва на растеж от близо 63%, Франция регистрира скок от близо 35%, а продажбите в Испания нарастват с близо 22%.

Плъгин хибридните коли (PHEV) също уголемяват пазарния си дял в Европейски Съюз – растеж от 42.6% до 197.3 хиляди регистрации през интервала.

Италия регистрира най-силен напредък от четирите съществени европейски пазара – растеж от 130.6% за третото тримесечие. Следват Испания (+87.5%), Франция (+49.5%) и Германия (+37.5%).

Търсенето на хибридни електрически коли скача с 31.5% през последното тримесечие до близо половин милион продажби. По отношение на продадените размери хибридите остават най-предпочитаната алтернатива от страна на европейските консуматори. Този напредък се подхранва в допълнение от скок в търсенето в Централна Европа от близо 70%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР