Продажбите на нови автомобили в Европейския съюз през юни се

...
Продажбите на нови автомобили в Европейския съюз през юни се
Коментари Харесай

Над 22% повече нови автомобили в България за полугодието

Продажбите на нови коли в Европейския съюз през юни се ускоряват, достигайки рекордно равнище за този месец. В същото време растежът за полугодието като цяло е по-слаб от същия интервал на 2017 година.

Броят на записаните нови коли в 27 страни от Европейски Съюз (за Малта няма данни) се у покачил през юни с 5,2% спрямо същия месец на предходната година - до 1, 569 милиона единици, оповестява Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA).

Предходният месец растежът на продажбите бе едвам 0,8%.

За полугодието регистрациите на нови коли в Европейски Съюз са се нараснали с 2,9% в съпоставяне със същия интервал на 2017 година - до 8,449 милиона автомобила. За съпоставяне за януари - юни предходната година растежът на продажбите бе 4,7%.

Според данните на ACEA, през юни тази година в България са били регистрирани 3586 нови леки автомобила, коли, което съставлява растеж от 11.9% в съпоставяне със същия месец на 2017 година. Продажбите на нови леки коли у нас от началото на годината се правят оценка на 18 082 единици, което е с 22.6% повече спрямо първото полугодие на 2017 година.

В страните от европейската зона за свободна търговия - Европейски Съюз + Исландия, Норвегия и Швейцария през юни са били продадени 1,62 млн. автомобила, с 5,1% повече от същия месец година по-рано. За полугодието реализациите на този пазар се повишават с 2,8%, до съвсем 8,7 млн. машини.

Ръст в продажбите през юни е маркиран в съвсем всички страни от Европейски Съюз. Сред основните за района пазари намаляване на регистрациите на нови коли е регистрирано във Англия и Италия.

На най-големия авто пазар в Европейски Съюз - Германия, броят на новите коли продадени в през юни се усилват с 4,2%, до 341,3 хиляди.

При производителите максимален снабдител на европейския пазар остава групата Volkswagen. През юни нейните продажби порастват с 13,3% - до 390,7 хиляди автомобила, а пазарният й дял се повишава от 23,1% до 24,9%. Следват френските концерни: PSA Group излиза на второ място с 254,7 хиляди продажби за месеца (впечатляващ растеж от 65%) и RENAULT Group 192,8 хиляди продажби ( +4.7). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР