Продажбите на нови автомобили в ЕС са намалели с 0,4%

...
Продажбите на нови автомобили в ЕС са намалели с 0,4%
Коментари Харесай

Продажбите на нови коли в ЕС падат за 8 пореден месец. В България растат

Продажбите на нови коли в Европейски Съюз са намалели с 0,4% през април на годишна основа, което е спад за осми следващ месец. Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) заяви, че през април в Европейски Съюз са регистрирани 1 303 787 нови транспортни средства.

АСЕА дефинира данните за предишния месец като " релативно устойчиво показване " и съобщи, че търсенето на нови коли " е било задвижвано главно от централноевропейските страни, които са отчели напредък от 4,6% ".

Сред най-големите пазари на Европейски Съюз е имало нарастване на продажбите на годишна основа - 2,6 на 100 в Испания, 1,5% в Италия и 0,4% във Франция. Англия е отчела спад от 4,1%, а Германия от 1,1%.

В България е регситриран напредък на продажбите на нови коли с 5,5% до 3008 коли през април, се показва в известието на уеб страницата на организацията.

Търсенето на нови коли в Европейски Съюз за интервала от януари до април се е намалило с 2,6% до общо 5,3 милиона регистрирани автомобила.

Пазарен водач в Европейски Съюз за тримесечието е Volkswagen с дял от 24%. Следват френските автомобилопроизводители PSA и Renault надлежно с пазарен дял от 16,8% и 10,4%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР