Продажбите на незаменими токени (NFT) са спаднали рязко през третото

...
Продажбите на незаменими токени (NFT) са спаднали рязко през третото
Коментари Харесай

NFT пазарът продължава да се свива

Продажбите на незаменими токени (NFT) са спаднали внезапно през третото тримесечие, излиза наяве от разбор на тракера DappRadar, представен от Ройтерс. Това се случва в миг, когато крипто вложителите се готвят за „ крипто зима “, а търсенето на мощно спекулативните цифрови активи демонстрира дребен симптом за завръщане.

Незаменимите токени съставляват цифрови идентификатори, съхранявани в блокчейн, които потвърждават собствеността и достоверността на неповторим виртуален обект. NFT-тата нормално се употребяват за засвидетелствуване на собствеността на изображения, 3D обекти или музикални и видео файлове. Популярността на NFT-тата избухна през 2021 година, откакто богатите на крипто спекуланти се втурнаха да печелят от възходящите им цени, само че размерите на продажбите понижиха през последните месеци.

През третото тримесечие на 2022 година са регистрирани продажби на NFT на стойност 3,4 милиарда $, което е забележителен спад по отношение на продажбите за 84, милиарда $ през предходното тримесечие и 12,5 милиарда $ по време на пика през първото тримесечие на годината, показват от DappRadar

Докато зараждащият се пазар на NFT се възползва от растежа на цените на криптовалутите и високия вкус за риск измежду вложителите през 2021 година, тези условия се трансформираха внезапно през 2022 година, защото повишението на лихвените проценти на централните банки подтиква вложителите да се откажат от рискови активи. Биткойнът се търгува към 19 хиляди $, откакто през ноември предходната година доближи връх от 69 хиляди $.

„ Мисля, че неповторимото в тази среда е, че тя е пресечната точка както на макроикономическия спад, по този начин и на крипто зимата “, сподели Девин Финзър, основен изпълнителен шеф на OpenSea.

„ Предишните крипто зими бяха малко по-изолирани единствено до цените на крипто, заради което мисля, че е рационално да бъдем консервативни по отношение на това какъв брой дълго може да продължи това “, добави той.

По думите му компанията е в „ положително финансово състояние “ и той е разчувствуван от капацитета на NFT в по-дългосрочен проект, описвайки спада като „ фаза на създаване “.

Седмичният брой купувачи на NFT е намалял повече от половината от пика си в края на януари, сочат данни на инструмента за следене на пазара NonFungible.com.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР