Продажбите на мотори и автомобили нарастват най-бързо от всички потребителски

...
Продажбите на мотори и автомобили нарастват най-бързо от всички потребителски
Коментари Харесай

Статистика показва какво най-много продаваме и купуваме

Продажбите на мотори и коли нарастват най-бързо от всички потребителски артикули за семействата, сочат данните на Национален статистически институт за 2015 година, за когато са последните подробни данни за продажбите по групи артикули.
Покупките на мотори и колела скачат с 31,5%, а на коли с 27,2%. На трето място с растеж от 20% се подреждат продажбите на GSM-и. Веднага след тях се класира търговията с компютърна и канцеларска техника, където има растеж с 16,5%.
Оказва се, че максимален растеж има в търсенето на средства за превоз и връзки, което очевидно се дължи на забързаното ни всекидневие. Изненадващо, в топ пет на стоките, при които има максимален растеж на продажбите, влизат килимите и другите подови настилки. Търговията на дребно с тях се усилва с близо 10%.
При нехранителните артикули спад се регистрира в продажбите на строителни материали (-6,3%), елементи за коли (-2,2%), фотоапарати (-2,1%), тв приемници (-1%) и обувки (-0,5%).
По отношение на храните ясно се вижда, че хората имат повече финансови благоприятни условия, само че в същото време желаят да се хранят здравословно. Според данните на Национален статистически институт, понижават продажбите на масло и мазнини (-3,5%), на мляко, млечни артикули и яйца (-1,7%), на самун (-1,4%) и кафе и чай (-1,4%). Сериозно обаче се усилва потреблението на риба и рибни артикули, където се регистрира растеж в продажбите с над 10%. Потреблението на вино и бира нараства надлежно със 7,9% и 4%. А при захарта и сладкарските произведения търговията на дребно се усилва с 5,3%. Хората ядат и повече месо (+3%) и плодове (+2%).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР