Продажбите на китайския производител на смартфони Huawei рязко спаднаха заради

...
Продажбите на китайския производител на смартфони Huawei рязко спаднаха заради
Коментари Харесай

Huawei отказва да се предаде във войната със САЩ

Продажбите на китайския производител на смарт телефони Huawei внезапно спаднаха поради глобите на държавното управление на Съединени американски щати, написа Bloomberg. Приходите на компанията през второто тримесечие набъбнаха единствено с 13 % спрямо 39 % през първото.

Приходите на компанията през второто тримесечие възлизат на 221,6 милиарда юана (32 милиарда долара). Основната причина за спада са рестриктивните мерки, наложени на Huawei от управляващите във Съединени американски щати, откакто президентът Доналд Тръмп сложи компанията в черен лист поради подозрения за кражба на персонални данни на потребителите в интерес на китайските разследващи служби.

Ограниченията, наред с други неща, допускат възбрана за доставка на съставни елементи в Съединени американски щати. През юни Тръмп даде обещание да я анулира, само че съгласно думите на топ мениджъра на Huawei Лян Хуа, това към момента не се е случило. Производителите на програмен продукт, най-вече Гугъл, също прекратиха връзките с китайския колос.

Въпреки това, Huawei е в положение да сътвори своя лична операционна система и целия нужен програмен продукт, споделя Лян Хуа. Според него компанията ще може да преживее компликациите с помощта на приходите от началото на годината.

През първата половина на годината приходите нарастнали с 23 % - до 401,3 милиарда юана (58 милиарда долара). Продажбите на смарт телефони са се нараснали с 24 % - до 118 милиона бройки. Ръководството упорства, че Huawei няма да се откаже от задграничните пазари, даже в случай че глобите се затегнат.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР