Продажбите на карти за градския транспорт в София са се

...
Продажбите на карти за градския транспорт в София са се
Коментари Харесай

Продажбите на годишни карти за градския транспорт в София скочили 85 пъти

Продажбите на карти за градския превоз в София са се нараснали с сред 30% и 8500% % за другите типове документи, до момента в който търсенето на билети е намаляло съвсем на половина. Това е станало след нарастването на цената на еднократните билети от 1.20 на 1.60 лв. от средата на предходната година.

Това демонстрира информация на Столичната община, предоставена в отговор на запитване на съветниците от Българска социалистическа партия Калоян Паргов и Иван Таков.

Повишението на цената на еднократния билет беше стимулирано от ГЕРБ точно с концепцията да се вдигнат приходите от абонаментни карти, чиито цени останаха без смяна.

Най-голямо нарастване бележат продажбите на годишни абонаментни карти за всички линии - с 85 пъти. Големият растеж се дължи и на ниската база - от 262 издадените годишни карти са се нараснали на 22 392. Над 2 пъти са нарастнали продажбите на еднодневните карти за всички линии, а с 88% повече са продадените месечни карти за метрото. Ръстът на продажбите на месечни карти за всички линии е 30 на 100.

През предходната година приходите на Центъра за градска подвижност от билети и карти са нарастнали с над 14 млн. лв., а за тази година се чака нарастване с 18 млн. лв..

В четвъртък общинските съветници гласоподаваха да дават безвъзмездни карти за градския превоз на доброволците, които ще оказват помощ при реализирането на събитията около българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първите 6 месеца на идната година. Общината ще поеме до 70 000 лв. разноски за тези транспортни документи. Точният им брой все още не е явен, защото не е ясно и какъв брой ще са доброволците.

Общинските съветници взеха и още едно решение, обвързвано с улеснение на логистиката около събитията за европредседателството. Те позволиха паркингите на НДК (откъм бул. " Витоша " ) да се употребяват единствено за потребностите на европредседателството. Това ще стане безплатно, макар настояването на Българска социалистическа партия да се желаят пари от държавния бюджет за " услугата ". Пропуснатите доходи от местата за паркиране край НДК ще останат за сметка на Центъра за градска подвижност, който ги стопанисва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР