Продажбите на имоти във Франция през първите три месеца на

...
Продажбите на имоти във Франция през първите три месеца на
Коментари Харесай

Продажбите на жилища спадат

Продажбите на парцели във Франция през първите три месеца на тази година са намалели със 17% по отношение на същия интервал на 2021 година, оповестява компанията за недвижими парцели Orpi. Въпреки това, броят на покупко-продажбите към момента е по-висок, в сравнение с през същия интервал на 2018 година, и единствено малко по-нисък от 2019 година – първата година, в която са регистрирани повече от 1 милион продажби във Франция.

Сравнително по-силният ритъм на продажбите по-рано тази година евентуално се дължи на обстоятелството, че 2021 година беше рекордна година за покупко-продажбите с недвижими парцели. Пандемията, породена от ковид през 2020 година, докара до мощно търсене и също по този начин до отсрочване на доста планове, което усили продажбите през 2021 година

Забавянето на продажбите може да докара до по-ниски цени на парцелите. От началото на пандемията цената на частните домове във Франция се е повишила с 12,7% (+6,4% за 2021 г.), защото търсенето на по-големи парцели се е нараснало след интервала на самоизолация. Цените на жилищата са се повишили със 7,2% (+3,2% за 2021 г.) за същия интервал.

През последната година парцелите нарастнаха съвсем на всички места във Франция. На някои места доста. Например, недвижимите парцели, предлагани за продажба от Orpi, са поскъпнали през годината с 20% във Ван (Бретан), с 23% в Тулон (Прованс-Алпи-Лазурен бряг), с 22% в Нант (Pay de la Loire), с 21% в Монпелие (Окситания) и с 20% в Перпинян (Окситания).

Според последни изследване на групата за недвижими парцели Se Loger за 2 години броят на парцелите (къщи и апартаменти) за продажба във Франция е намалял с 22%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР